Tuesday, October 12, 2010

Get inside my mind

Apa itu metal? Adakah metal itu ini?

Ramai yang terpengaruh dengan falsafah dalam metal. Aku terlayan metal kengkadang masa aku
badmood.


Korang nak tau tak camana nak layan metal?
Aku akan terangkan dari sudut muziknya
Mulamula, tengok video ni. Video ni sedang bermain di kepalaku...



Untuk pengetahuan korang, vokalis tu namanya Mohamad. Cara nak layan video ni, ialah ushar jari jemari Mohamad masa dia main tu. Bayangkan kita kena buat benda yang sama. Lepas tu nak kena nyanyi lagi. Dan kena maintain showmanship lagi. Perghhh..

Setelah menonton live tu, korang mesti dah paham apa itu METAL, kan?

Belum?

Baiklah, sebab yang tadi tu agak kasar, kita tonton Metal yang lembut sikit:
Part ni, korang kena tengok beserta dengan lirik, baru boleh masuk...



Liriknya:
There you are alone
With no hope of ever having
Something to be proud of
Something earned without begging
Yes, I know you're a person
A person close to me
Who do you think you are?
What more do you want from me?

(Ball Tongue)
You got the dykes off, I think they'll mind me
(Ball Tongue)
The rag I'm on we are justified
(Ball Tongue)
Congrats you just fucked up my make-up and shit
(Ball Tongue)
What have you done for me?

Why are you at home?
Buried in your self pity?
Why do you insist on ripping the life clean out of me?
Yes, I know your the person
The person that took time with me
Does it give you the right to expect your life revolves around me?

(Ball Tongue)
You have come to take me from my buddy
(Ball Tongue)
You have never been so funky
(Ball Tongue)
The higgle got sick of me
(Ball Tongue)
Ahh, the dick is fine for the day
(Ball Tongue)
You're drug addicted from me
(Ball Tongue)
Unidentified enemy
(Ball Tongue)
Come fucking back to save us and gave up
(Ball Tongue)
They've come to deliver me

You were my brother
Where does our friendship end? (x3)
You were my... I'm not gonna give in

You were my brother
Where does our friendship end? (x3)

How can you fuckin' doubt me?
But not again.(x8)

(Ball Tongue)
They've driven right by my friends
(Ball Tongue)
They've taken the take above me
(Ball Tongue)
You're a psychofuck
(Ball Tongue)
They've come to enslave me
(Ball Tongue)
They've jacken themselves on to me
(Ball Tongue)
You're fucking gangster sign
(Ball Tongue)
They've come not to save them, but they take
(Ball Tongue)
Fuckin' death to fuckin' me!

You're a psychofuck! (x8)

Berome's dead at the technodrome
(Ball Tongue)
You're right, he's dead, tear gas dropped, but who was it?
(Ball Tongue)
It doesn't of the rhythm of the damn monger
(Ball Tongue)
Can I die? Can I die?
(Ball Tongue)
And then, the man kept kicking me
(Ball Tongue)
He gets him on, they're cool
(Ball Tongue)
He wasn't dead, and they knocked him on the head
(Ball Tongue)
No more, he's rid of you
You're a dyke! 



Apa maknanya? koang terjemah lah sendiri ikut mood korang...

Tak masuk lagi? Aisehh, slow laa. Kita start dari mula laa...



Tengok jari mamat tu.

OK. Kita bergerak ke drum pulak. Ushar drummer dalam video ni:



Layan? Hehehe...

Last sekali, baru layan balik video yang pertama tadi.

Paham tak?

Lebih kurang cam video pertama tulah keadaan me(n)tal dalam kepala aku. Sibbaik ia tak turun ke hati...Fuhh

3 comments:

Dark Half said...

layannn...tapi tak faham..haha

kau cuba nak terangkan elemen dalam muzik metal.tp mungkin disebabkan aku berjiwa romantik, aku lebih layan metal ala-ala Tiamat dan In Flames.currently suka folk metal cam Eluveitie

Irwan said...

A'ah, tapi cuma muzikali ajer...Aku tak berapa layan sangat metal2 ni. LAtely orang umah aku saiko aku balik dengan prodigy..tu yang melekat mindfield dalam kepala tuh..entry ni nak promo Necrophagist ajer (Extreme Unction)

Dark Half said...

syoknya org umah pun sekufu