Thursday, January 27, 2011

Aku MEMANG PENAGIH

Aku mengaku. Aku seorang penagih. Aku sedang heavy ketagih dengan benda ni:


Keropok ikan bersalut sira cap Juara

"Jangan makan masa perut lapar"

Selain keropoknya yang berperisa saiko, lekit yang melekat dijari juga sedap dikicap


Kenalan yang skizo


Selalunya kita tersedar kita beruntung masa kita tengah cam sial. Kita terasa betapa nikmatya berlidah bila kita ada ulser kat kelilingnya. Atau rasa best giler duduk Malaysia masa tengah kena tahan kat kastam Amerika. Sebab tatkala ini, aku-rasa-apa-yang-aku-cuba-nak-kau-rasakan itu, dan aku rasa macam tu terhadap kau.

Aku baru tersedar betapa bertuahnya aku mengenali manusia macam kau kerana tanpa orang macam kau, aku takkan menghargai sebuah kebaikan, nilai kesopanan atau keberadaban. Aku lebih menghayati erti akan sebuah kewarganegaraan dan kemelayuan yang jitu pun asbab berkenalan dan bergaul dengan kau. Aku tak pernah jumpa satu contoh buruk yang perdana seperti kau. Kau memang di kelas engkau tersendiri.

Dan yang menambahkan lagi kekagumanku pada saat ini ialah akan kedegilanmu untuk kekal meneruskan kebodohan mu walaupun kau tahu apakah apa sebenarnya yang dah berlaku serta orang semua dah tahap tak kisah dengan kecibaianmu. Kau tetap nak menyibai lagi dengan merembat bembarang orang dan kasi bungkus semua orang punya laptop dan henfon sekali dengan carjer. Ashtray Abu pun kau tapau.

Puas aku menafikan dakwaan housemate kita yang lain pasal siapa kau sebenarnya. Kerana padaku kau berhak mendapat 70 kali prasangka baik sebab kau seorang muslim. Siap dah bertepek kat atas batang hidung aku pun aku selalu buat dekk jer. Tah kenapa. Dengan orang cam kau ni aku terasa kejap ajer. Lepas tu aku cam takleh hidup lak tanpa mengambik tahu pasal kau.

Mungkin sebabnya seperti yang aku katakan tadilah. Kengkadang aku perlukan orang cam kau untuk sedar betapa beruntungnya untuk berada dalam hidup rutin harian yang membosankan seperti hidup aku ini.

Kem yang skizo by TukangKomen


Ini contribution dari 'ubermench' gua. A very personal and recent one...

Aku heran. Selalu dia tak camni. Dia yang aku tau bukan camni. Lagipun, tulisan dia di blog adalah setiap hari. Dan dia kata dia update dari CC. Mesti dia ada duit nak bayar hutang aku...

Bukan aku perlu sangat pun duit tu. Tapi aku cuma harap agar setiap kali aku menalipon tu, angkatlah. Janganlah biarkan aku pulak yang skizo. Memanglah aku talipon nak tanya pasal apa plan kau dengan hutang kau pada aku, itu ajer. Kau pun tau aku takleh nak desak kau sangat sebab aku yang bodoh gi pinjamkan duit kat kau apasal? Aku takleh lah nak terasa lebihlebih pasal tu dan menyampakkan silaturrahim serta segala kenangan manis kita bersama sewaktu di U dulu semata-mata ketidak beringgita-an mu? Mungkin harini hari kau. Aku sudah pastinya takmau esok itu adalah hari aku pulak...

Apa-apahel pun, aku doakan agar Allah selesaikan segala masalah kau dan mencurahkan limpah rahmat serta rezeki dunia akhirat kepada kita semua dan semoga itu semua menambahkan lagi takwa kita pada Nya.

Selagi kau bernyawa, aku harap kau bayar ler. Tapi bila kita semua dah mati nanti, aku HALALkan ajer.

yang benar,
014-tekan-tekan-tak-hangkat


ruangan henfon ditutup. tak puas hati jangan call. sms jer. nantik aku post.
out