Friday, March 25, 2011

Aboy Yang Skizo



Aboy terjebak masa umur 12 tahun, pengaruh dari sepupu dia sendiri. Bahkan Aboy tak isap rokok. Rokok boleh buat kita ketagih, itu pegangan Aboy. Tapi isap ganja tak ketagih pulak? Aboy cakap, tak.

Masa mulamula, Aboy isap sekadar mengikut si sepupu dia ni. Bila diorang bertemu, agenda pertama ialah memastikan stok ada dan mencukupi. Hujung minggu di rumah uwan takde makna jika takde buah tangan. Kebaikan dari rutin hujung minggu mereka ni ialah diorang selalu balik kampung jenguk orang tua, bersih-bersih laman mana yang patut. Kesan negatifnya ialah diorang kengkadang bantai memekak dan main gitar sampai dah nak subuh. Kelawar ke apa budak-budak ni, rungut uwan Aboy.

Tapi Aboy tak heavy ambik benda tu. Ada, ada. Takde, takde. Takdelah sampai saiko-saiko nak membunuh kalau tak dapat isap bendalah tu. Masa kat U, atas desakan gaya hidup clubbing dan awek high-maintenance, Aboy upgrade jadi tokan. Dia supply untuk closed circle dia ajer. Tapi Aboy pandai berniaga. Dia pandai cari market dan servis client dia. Dia pandai menganjurkan gathering, event atau apa saja dimana produknya itu akan menjadi menu utama. Side effect dari kepandaiannya ini ialah nama dia cepat naik di mata tokan tempat Aboy ambik stok. Mana taknya? Sebata seminggu. Lepas grad, sebulan 5 bata. Budak ni buat mentekedarah, ke apa? Tu yang tokan ni sayang dengan Aboy. Sampaikan kengkadang Aboy diajak keluar memancing laut dalam bersama kengkawan tokan yang lain.

Kepandaian dan pengalaman Aboy dalam menguruskan senarai pelanggan amat dikagumi oleh rakan-rakan sekapal tokan tadi. Aboy bijak mengagak habit pengisapan orang dalam senarainya, serta climate keadaan polis dan kastam dan ini membantu dalam memastikan supply Aboy sentiasa cukup untuk pelanggannya. seperti yang dijangka, tak lama lepas tu, Aboy memang kerja direct dengan tokannya tadi. By this time, dia ngan tokan tadi dah macam adik beradik kandung dah. Sekerusi, semeja, sedapur, selamber. Tepuk tampar cam member. Orang lepas grad, pergi bekerja. Aboy dah naik alfad.


Kemasukan Aboy dalam kumpulan tokan ni tadi telah menyuntik semangat baru dalam kumpulan tersebut. Nak dijadikan cerita, market dadah setempat, dikuasai oleh tiga kuasa besar. Utara, Sentral dan Selatan. Kumpulan tokan si Aboy ni team belah Central. Kira team yang terbesar dan paling berpengaruh sebab cover banyak kawasan urban dan populasi padat. Team Utara terkenal dengan kepala gilagila ketua mereka. Team Selatan pula, lebih kepada etika dan falsafah yang macam-macam.

Aboy join-join jer kumpulan ni, dia terus mengemaskinikan barisan. Aboy menghantar duta-dutanya untuk orang-orang politik dan kerabat. Di IPT, Aboy memang expert dalam landscape ni. Cakap jer IPTA ke IPTS? Semua dalam henpon Aboy. Bab polis dan penguatkuasa, Aboy pegang anak, jiran dan alam sekeliling mereka. Aboy dah pegang dua tiga ekor, tapi tu sumer yang takleh pakai. Kaki pau. Part ni, Aboy dah ada plan jangka sederhana dan panjang dan dua-dua sedang dalam perlaksanaan.

Kumpulan Aboy ni tadi menjadi semakin kukuh. Cerita pasal kecekapan Aboy menjadi buah mulut hinggakan Aboy dah jadi tahap mitos dikalangan runner dan stoner tempatan. semua orang anggap isap ganja itu Ok disebabkan oleh kejayaan Aboy. Dapatlak si Aboy ni memang main ganja jer. Ice, syabu, pil atau yang lain tu, Aboy tak jual. siap Aboy anti lagi dengan benda tu semua. Pernah dilaporkan kes dimana team Aboy menghancurkan team syabu Iran yang mula nak menular kat kolej Nilai satu masa dulu. Sekejap jer Aboy ngap diorang. Tak sempat nak recharge, dah bungkus. Cekap abis arr Aboy.
Tu yang buatkan dia juga popular dikalangan penguatkuasa. Kira macam Vampire team baik, laa.

Hisshhh...risau aku. ke mana perginya cerita ni? Nak sambung tak citer cenggini?

3 comments:

Miss P said...

Tolong call Aboy skg juga utk borang keahlian... aku nak join team dia sekali...

Unknown said...

kena ada tattoo dari pangkal leher ke pangkal bontot...ada?

kalau takde lagi, saya ada member...

Miss P said...

tattoo aku buat sendiri dgn pen starpie boleh ka?