Thursday, September 22, 2011

Go #CelakaParty !

Hail #CelakaParty !
Gaya jambu seroang presiden
Party sukatimakbapak yang berkembang dalam Twitter dan BBM ini, nampaknya semakin merebak dan kuangaja sepanjang bulan Sept 2011. Ternyata, kerisauan ahli party akan ketiadaan ucapan 'Selamat Berbuka' pada bulan selepas Raya akan mengurangkan point nak bertuit, meleset kerana populariti #CelakaParty semakin meletup, hinggakan SETIAP #BBNU yang mula dalam #Twitterjaya pada masa tu, pasti akan terjumpa tweet atau retweet dari ahli ahli, atau follower kepada ahli party.


Ditambah dengan pe'el si pesiden party; @JantanCelaka yang menjawab reply atau bertweet sebanyak 5 tweet per minit, menyebabkan follower mamat ni, dan follower kepada follower @JantanCelaka ni, tak sempat nak menaip atau bernapas hatta nak menggoreng cucur sekalipun. Kadangkadang, si pesiden akan provoke @akuskizo @Uncle_Lah @Arjujumand @hidhir @PAPASKIZO untuk main tag #CelakaQuote. Masa ni lah yang paling pecah perut.

Akibat utama dari kecelakaan mereka ini, TwitterJaya ni jadi berbelah bagi. Puak yang suka dengan style party, puak yang tak suka, dan puak yang kira neutral la. Dapat lak pada awal awal bulan 9, Akta Klivej dan Nenen 2011 diperkenalkan dalam party. Setiap pagi, bebudak jantan dalam party mesti tweet cerita pasal klivej lah, nenen lah. Yang pompuan juga tak kurang hajarnya dengan menokok tambah mana yang patut. Akibat dari ini, ada pihak yang irritated. Atau jeles kerana forum twitter mereka yang sosialis dan alcoholic dan menjadi tumpuan ramai sebelum ini ditandingi dek party yang horny dan cigar-ish (atau #nusan-ish) yang isik tweetnya tahapahapa.

Anak sedara Mas_IFP agaknya
Malah, kemuncak #hyperRetis si pesiden party ialah apabila pada weekend Hari Malaysia barubaru ini, akaun twitter @JantanCelaka telah dihack. Bila kita search nama 'jantancelaka' dalam Twitter, dia kata akaun tak wujud. Perkara ini menggusarkan ahli ahli party, terutamanya yang caring caring macam @Mas_IFP dan @jeLibumm , lalu mereka menghubungi @akuskizo yang tengah demam tetapi masih sweet pada masa tu. @akuskizo telah berjaya mengakses akaun twitter bernama @JantanCelaka via text. Siap dia tinggalkan pesanan mencarutkan hacker tu kat dalam bio akaun JC tersebut. Akibatnya, nombor henpon akuskizo tu dah takleh exit dari akaun JC tu dan akuskizo tak dapat access akaun dia guna nombor yang sama. Ini menyebabkan TwitterJaya aman dua tiga hari ni sebab mamat ni takde.
Apapun, si maddogdude aka jantancelaka aka pesiden #CelakaParty telah membuat akaun baru demi meneruskan perjuangan party. Dan nama baru dia ialah #PresidentJC.

Kan #camcilak, tu?

Klivej, you see them everywhere...

Oh ye, untuk menifesto serta visi dan msi party ini, sila klik di sini

No comments: