Monday, October 17, 2011

Celakaparty Buletin -From joke to stoke



Kalau (seorang yang) perasan, ada beberapa ahli party menggunakan gambar profile (avatar, avey) yang sama. Itu bukan nenen kiri atau kanan tetapi adalah titisan darah, sempena acara derma darah berganti-ganti yang bakal diadakan pada hujung bulan Oktober nantik.

Menurut bot yang gua jumpa dalam internet, perkataan #celakaparty on average dipertuturkan di Twitterjaya sebanyak 10-15 kali setiap kali. Ini tak cukup untuk menjadikannya sebagai trending tag dalam Twitter. Kenapa nak jadikan ia trending? Sebab bila ia trending, ia akan menambahkan lagi bilangan ahli party, seraya memberikan leverage kepada kita kalau kita nak luku kepala pemimpin politik yang buat lawak tak jadi dalam Timeline macam @KhairyKJ contohnya. Alaaa, macam apa yang berlaku kepada @faliqfahmi haritu, laaa..Sekarang dia sudah punyai belasan ribu follower dan kalau dia nak jual karipap umpamanya, senang-senang jer boleh sold-out.


Sebagai containment action, @akuskizo dan beberapa ahli teknikal party ini selalu memaksa follower mereka untuk meng #ff kan dirinya agar dia naik dalam #ff ranking. Ini juga adalah cara nak promo party sebab dalam bio mamat tu ada tag keramat. Bila dia berada dalam top rank, orang akan tertanya-tanya, apa benda #celakaparty tu dan kenapa jantan-jantan dalam party tersebut swett-sweet dan seksi2 belaka.

Anyways, di bawah ialah senarai ahli party yang dikehendaki atas jenayah perang ke atas pesalah domestik dan para jantan yang tak berguna. Penambahan tak berapa drastik macam minggu-minggu sudah kerana ahli party agak sibuk berparty agaknya.




Apa-apa hal pun, pastikan anda mengikuti perkembangan team yang hardcore tetapi sweet ini dan turut serta menempa nama dalam sejarah sebab party ini akan menganggotai PRU 13 jika jumlah ahli mencapai 3 juta menjelang petang selasa 18 oktober 2011. Eh?

Results for: celakaparty

 Following
 
 Nur Sharmin♥
A 21 y/o Pilot, I fly high ♥ .  . Keep your eyes on me & watch out! Stay or leave, the choice is yours ♥ 
 Following
 
 .Lya
 kat Pusat Darah Negara, 29 October, a collaboration with Kembara Ukhwah group
 Following
 
 the real fros salleh
an entrepreneur to few businesses. food critic. admin to few business pages in fb. contractor to 2 international companies & i watch wonder-pets with the kids.
 Following
 
 Amrul Azmi Mizan
 I talk shit, not wisdom. A Masochist.  
 Following
 
 Soap Mactavish
Typo itu indah. 
 Following
 
 Rozaimin
,Twactivist,Music,Politics,Subculture,LFC And Penang,George Town!.
 Following
 
 Loo F
who dear? me dear? gay dear? of course dear!into you dear? ouh absolutely not dear :) Queen , kau hado? ouh and its Loo-Fran-Sho 21ed52c3
 Following
 
 Ezza SuddenDeath
I trust that everything happens for a reason, even when we're not wise enough to see it. - Oprah Winfrey (#celakaparty -- www.celakaparty.blogspot.com)
 Following
 
 Dude Mohd Iqbal
Seekor  yang sangat lupa daratan, sila puja gua sebelum tido  And  is my lovely DC
 Following
 
 Andy Nadzri
An entrepreneur, a magnet to money & self made millionaire in the making. Pengerusi Hal Ehwal Agama 
 Following
 
 Muhammad Fakhruddin▲
⌣»̶·̵̭̌Ω̴̩̩̩̥✽̤̥̈̊♡twitterland♥✽̤̥̈̊Ω̴̩̩̩̥·̵̭̌«̶⌣
 Following
 
 NurAlia
I tweet shit 
 Following
 
 KarlAzman
Memerhati dari hujung lorong sambil mendendang suara-suara kecil separuh sunyi#CelakaParty
 Following
 
 Hαni Abd Lαtif
Rock and Roll, I tweet whatever i like, ready to conquer the world. . AI's ♥
 Following
 
 GadisCelaka
I dream of being a philanthropist. 
 Following
 
 Ariff Mohd Razali
You can judge me by my tweet. But do not charge me as guilty. Tukang bancuh air 
 Following
 
 Azfar Halim
Dilarang bodoh dengan gua. I'll wash your brain.  .
 Following
 
 . Sid .
 kat Pusat Darah Negara, 29 October, a collaboration with Kembara Ukhwah group
 Following
 
 The Ghost Hunter
The Ghos†buster that hunts down demons, djinns & black magic practitioners without any mercy. Head of Security for Paranormal Crew 666 
 Following
 
 Danial Durri Jamil
A chef. My tweets are random. got any Q bout food, try asking.. A gentle giant. 
 Following
 
 affiq anuar
Know that little thing called midget? Well, i dont trust them. 
 Following
 
 Fali
 im kool aid and frozen pizza. saya suka sembang satu jari.  
 Following
 
 amm mohammad
boobs hunter koala. . think twice before click the follow button. im gonna talk shit and spam your TL 
 Following
 
 Deanna Ishak
A detrimental introvert; writes emotional crap but yet appear to be the laugh-out-loud freak, literally. Owns a high possibility of being bipolar. 
 Following
 
 mas
Contradiction. That's me. 
 Following
 
 eddy karma
I'm just the other half. I'm okay.   
 Following
 
 Uncle Lah
Uncle yang syok sendiri. You don't need to follow me, I'm not gonna lead u anywhere. 2208D34E 
 Following
 
 Azfar Azfari
Kalau nak aku follow balik,mensi la aku...aku layan semua orang,semua topic,dan kadang-kadang aku boleh jd gila..
 Following
 
 Melati Shaari
Five, Six, 7-Eleven.... Pipols who hate me can go to heaven ~  ♥ 
 Following
 
 mindless
you can fill it for me. 
 Following
 
 Khaliq ϟϟ
I am on my way to better myself. Along the way, I fuck things up and I burn bridges. That is me. Ahlil 
 Following
 
 Dude Iqbal Zainal
Seekor  yang lupa daratan. Sila puja gua sebelum tido, 
 Following
 
 Elle ZsaZsaN
Cleverly disguise as an evil woman and hates superficial expectations 
 Following
 
 ¤MH¤
Nothing is everything. » 
 Following
 
 Afif 
headbanging is crucial. 
 Following
 
 Khairul Aizuddin
Crappy tweets. BEWARE!! Feel free to interrupt. Menteri Pembangunan 
 Following
 
 Razmah
An Arian. A Pistanthrophobia. A finder. A proud daughter & sister. (wish to be a fighter..maybe someday) 
 Following
 
 Anis Rich
  pls refer link
 Following
 
 elsyafique
Hard work good, n hard work fine, but 1st take care of head :)) 
 Following
 
 affis ashari
Let's tweet! Swordsman dalam  Pentypo sejati di alam fana :3 Sarawakian.
 Following
 
 Sardonic Ara
Disobey rules, have fun!  ♠ Current addiction:  & 
 Following
 
 Si Picisan Rebel
Seorang rakyat yg mendokong perlembagaan negara yang lucu :D 
 Following
 
 tulang oren
i`m not comedian..just orang giler (lemah dan selalu dikalahkan)#celakaparty 
 Following
 
 jasuperotekyu
easily excited, curious and playful with ideas. but may tend to be loner at least part of the time. 
 Following
 
 Kay Denan
Seorg yg pendiam didunia nyata. Tapi disini, dia petah bertweet & dia tweet apa yg terlintas difikirannya. I vote for  & I'm from  255D49CF
 Following
 
 Rezza Zurrin
Either you are with me,or againts me. Manchester United F.C yang TEGAR!! 
 IRWAN
 kat Pusat Darah Negara, 29 October, a collaboration with Kembara Ukhwah group  
 Following
 
 Codename: Put.
I fire you up, I flame you down, and I laugh at your idiocy. 
 Following
 
 bell, si loceng ;)
I'm looking for something big, rather challenging (for example; tweet while driving). And currently (forever) a twitter whore, like I tweet a lot! 
 Following
 
 Nor Zetty Hazra
Brand new me. 
 Following
 
 Shamin Aizuddin
I'm celaka so what? .
 Following
 
 Amiruddin Aziz
Ready or not, Here I come! Dah ke belum? .. Ahlul-Bait 
 Following
 
 H∆ZIR∆H ∆VE C∆V∆N
Broken spanglish expert | Recovery in the making | First class poker face | Part time emotionless | Drop out virtuoso | ApatheticJunkie | 
 Following
 
 Jihan Majid 
If you don't like my peaches, then don't shake my tree. My life is very simple,I live it & I love it. If I quit,however,it lasts forever. NO REGRET!
 Following
 
 NurAini Lee
Mix blood,dark blue eyes and red lip. 
 Following
 
 JUJU
I don't give A shit. I give a lot more! 

2 comments:

Adam Vai said...

Ramai juga rupanya ahli celakaparty disini. Aku hanyalah ahli yang pasif maka harap diampunkan.

Unknown said...

laaa...pasif ke, aktif ke...kita semua geng beb.

You watch my back, I watch yours.
Bukan ass, ye