Sunday, July 7, 2013

#zineskizo di #365BJS

Sabtu lepas, sambutan ulang tahun ke setahun @BJSeremban telah diadakan di TM Bistro, Seremban. Gua yang dah lama dok Seremban, ataupun selalu lalu-lalang depan kuil tepi Padang MPS tu, tak pernah perasan ada bistro kat sebalik pagar dan bangunan kerajaan lama yang seakan tak bertuan. Rupa-rupanya bistro ni kedudukannya memang tersembunyi sedikit. Nak masuk kena masuk either dari gate TM yang opposite AnW, atau lalu depan masjid. Kalau lu berdiri sebelah patung-patung kat kuil opposite bistro ni, baru lu boleh nampak clear. Ahahaha.

Gua sampai sana dalam pukul 3pm. Sampai-sampai jer gua terus salam semua orang dan seperti biasa mencari booth yang sudi menumpangkan gua. si @ChickenBaik, telah sudi bekongsi katil dengan #zineskizo. Gua pun apa lagi? Bagaikan Belanda dapat tanah laa...Conquer semua. Hahahaha.
Luas jugak interior TM Bistro dengan atmosfera ala kedai makan American 60's dengan dekorasi berupa frame gambar dari UltrasN9. Santai dan tenang. Majlis bermula dengan MC memperkenalkan setiap wakil dari booth untuk memberi sepatah dua kata. Ada wakil dari Institut Terjemahan Buku Negara, LEJEN/FIXI, SelutPress, dan Jobho Clothing. Wakil-wakil indie macam #zineskizo dan #PenyajakGerilla (yang jual stuff dari PyanHabib) tak dijemput pun untuk mematahkan kata. Ahaha...

Rata-rata yang datang adalah kawan-kawan yang dah memang biasa dengan @BJSeremban serta gerombolan students dari Uitm Kuala Pilah. Kebanyakan datang sebab main attraction: brader Pyan Habib. Gua melepak dengan brader-brader dari ITBN, berborak pasal #zineskizo #Tu7uh dan kristos eksperimen. Lama jugak kitorang 'lesap' dari suasana #365BJS tu dek leka dengan borakan gua. Dapatlak ada student dari Pilah yang datang sebab nak baiah ilmu #ChristosExperience dari gua. Ahaha.

TM Bistro kalau dari luar. Nampak macam private party jer

Deretan abam-abam yang penuh pengharapan

Rakan sekatil #zineskizo pada hari itu: @ChickenBaik wakil dari @SelutPress
Chicken yang pakai tee hitam. Yang lagi dua tu, gua ingatkan jin. Ahaha

@Hafizaira sedang cemas memastikan lojistik PyanHabib under control
di sebelah tiang yang terlekat gambar kenangan #365BJSTokey #Jobho, menjobho macam biasa
Tetiba gua macam malas nak abeskan post ni. Ahhha...Gasak ahhh...
*tekan butang post*


No comments: