Friday, December 10, 2010

Interview dengan Chris Cornell.

Aku berpeluang menginterview seorang skizo baru-baru ni. Kebetulan pulak, aku memang sedang mengkaji tentang Scot WEILAND. SAPA keluarga Weiland, ni?


"Apa kau tau pasal Scott weiland?" tanyaku pada Chris Cornell. Susahlah nak "Chris Cornell" setiap kali. Kita namakan "Chris Cornell" sebagai 'azil' la...


"scott Weiland?" tanya azil blank.

"Apa kau tau pasal Scot?" tanyaku kembali. Azil masih blank. Matanya berpinar-pinar kepitaman.


"Sapa dia dalam Stone Temple Pilot?" tanyaku. Aku memijak kaki azil.

"Dia...dia vokalis" jawab Azil.

"Yelah, dia 'sapa' dalam band tu?" tanyaku lagi sambil mengerutkan keningku dan meng emphasis perkataan 'sapa' tu. Aku meramas-ramas pijakan kakiku di kaki azil.

"Dia frontman band tu.... Dia lyricist........ Dia yang buat lirik dalam band tu..... Dialah kepala. Dia ikut kepala dia. Tapi dia redneck" jawab Azil.

Aku puas hati.


"Band member dia ada yang kejer kedai gitar. Adik beradik keje technician gitar...."sambung Azil dalam nada cemas.

"Scot WEILAND?" tanyaku tak puas hati.

"Scot Weiland..den tak tahu. Scot weilen dengan drummer. Diorang background takdo kono mongono dengan muzik, laa..Tapi ada SKIL" kata Azil menambah. Aku mula tertarik dengan Scot.

"Tom Morello, degree in political science.." kata Azil mula nak mengarut. aku lempang dia sekali.

"Scot ni macam mamat redneck Amerika, la. Tah mano-mano datang, eh. Tetibo yo molotup" Azil meludah ke tepi. Tak menyangka lempangan juga digunakan dalam interview.

"Hekhekhek..Ini 'live' on the spot nyer interview, ni" gelak azil.

Kami semua ketawa.


"Macam citor 'Space Balls', plak..Macam citor antu, tu kan? Scary. movie..." kata azil blank-blank.

"spoof?Spooof?"kataku menambah.

"Hahhh, spoof!"...Kami ketawa sebab aku eja perkataan 'spoof' tadi nampak cam 'barking' plak bila ditaip.

"Tak, Scot Weiland..." Kataku ketawa. Kita kembali kepada topik..Aku menumbuk dada azil. Dia terkedu kesenakan.

"Tu ahh...mamat redneck..." kata azil mengcover...Dah dua kali azil cakap 'redneck'.

"Macam Saleem" kata Abu pula. Abu menerajang keting azil hingga patah dua. Azil meraung kesakitan.


"Saleem?" tanya Azil yang macam ensaiklopedia muzik bergerak itu pun tercengang cam first time dengar nama tu.

"Haaahhh..Saleem Iklaim. Keluar masuk rehab" kata Azil mula membenarkan...Tibatiba dia pitam sekejap.

..

"Tapi Fred Durst belajar nyanyi dengan dia, wooo" kataku yang terinfluence dengan Limp Bizkit. Lagu nookie. Aku melepaskan keganasanku ke atas Azil. Aku keriangan cam budak dapat lolipop dengan kebenaran azil tadi.

"Haaa...Dan sebab ada band cam Limp Bizkit, kita boleh terima Linkin Park..." kata Azil lagi yang tengah terpisat-pisat dalam kepitaman. Azil blackout.


.
.
.




"Limp Bizkit ada bawak lagu mamat gay, George Micheal, tu..." kata Azil menambah. Aku melempang ganas akan azil itu.


Aku dah mula lost dengan topikku untuk mengumpul data pasal Scot weiland. Mamat Stone Temple Pilot.

Sapa, dia? Mamat weiland, ni?

7 comments:

Dark Half said...

lagi jawap,lagi mau tanya.bleh saiko camni
scott weiland aku tak kenal,obefiend weiland aku tau arr..lulz..lolz..WTH?WTF? milf..FUU

podeh3 said...

salam.. haha.. mmg skizo aku dibuatnye..

Ka-Ching said...

temu bual jenis ape ni? ghase cam nk guling2 aku gelak...penuh dgn keganasan.

**belia benci dadah.

Irwan said...

belia benci dadah? eh..Kak ching...adakah anda skizo dengan menganggap kami di bawah pengaruh?

Hahahaha...


Atan dan Abu benci dadah.
Tapi dada mereka suka

Dark Half said...

redneck scott weiland = coolness!
paling cikai pun air daun ketum kot..nampak je innocent air ni tapi ada sorang member aku dulu mati septicaemic

Ka-Ching said...

belia benci dadah tu saje iklan free ahaha

tapi rase muskil gak.

camno tu?

Irwan said...

scot memang cool. Tu sebab aku mula mengkaji dia. Tapi mamat yang aku interview tu bley terskizo plak dengan mengarut ke mana ntah...Lain kali aku guna approach interview dengan lolipop pulak