Wednesday, January 26, 2011

Blogger yang skizo 2



Wa ngaku. Wa ada masalah. Wa takleh kontrol ambik benda tu. Sekali dah mengadap, memang kalau duduk kat situ dua tiga hari pun selamber. Wa memang khayal. Weng, sial. Dan kalau wa tak ngadap, kapla wa lagi weng. Tapi wa suka weng, maa. Dan wa manyakk suka main blog-blog.

Wa ingat satu masa wa ada sound member wa sebab dia tak mandi dua hari sebab main Warcraft. Wa pernah lempang sorang budak sebab dok "I'm Alive-I'm Alive" kan minion dalam game tu masa wa nak tido. Sekarang wa lagi teruk dari diorang. Wa kaki blog.

Wa punya blog biasa saja. Tapi ada sekali tu, ada sorang budak tu datang kondem-kondem blog wa. Siap buat entry menyumpah-nyumpah seranahkan wa kat blog dia. Pastu kengkawan dia buat lawak main makbapak pulak lagi. Diorang gelak ramai-ramai. Wa tak tahan. Wa tekanan perasaan.

Lastlast wa sendiri buat satu lagi identiti tersembunyi yang takde orang boleh trace punya. Kalau setakat Mazidul trace sampai sebuah alamat dan satu identiti, wa tatak hailan la. Wa guna konsep benci membenci. Ayat carut marut. Wa mau tarik perhatian orang. Ayat baik-baik ni tak glamer dalam blogging. Nak kena sound tepat dan direct. Kasi lempang dua tiga kali kalau boleh.

Tapi dari sudut wa, wa semakin terperap dalam bilik dan dunia wa dan dah bermuka pucatpucat macam zombie. Mata pun dah ada pouch dan kering sebab asyik mengadap laptop. Kat lengan pun dah ada kematu dek menaip nak melayan hatemail. Dan semua kebencian yang diterima kembali itu menaikkan lagi syahwat wa dalam menaip. Wa gagah. Wa gelak sorangsorang. Wa berjaya.

Dan wa jadi lagi teruk dari kengkawan yang wa kutuk satu masa dulu. Sebab dah seminggu dah wa dok kat sini melayan internet free. Kepada sesiapa yang diluar sana, tolonglah bantu wa dengan menghulurkan derma ikhlas kepada rumah kebajikan yang berdekatan. Kengkawan wa lagi perlukan bantuan dari wa.

Wa rasa wa kena jalan-jalan kat luar lebih sikit. Nak kena matahari kasi hama kat belakang leher ni mati.
Tapi itu semua lepas wa jawab komen kat entry yang ni dulu...Wa tunggu lu abis baca dulu...Cepatcepat!

Hehe



5 comments:

~* chirpy_chummy *~ said...

x kerje ke? dok ngadap blog je?

Irwan said...

dia ler, bukan saya

Niz said...

hahahahahaha
org tau sapa
eh betul kah tekaan org ni?
ngehehe

Dark Half said...

kau pun nak bersarkas-tik jugak ke?

Irwan said...

Niz: sapa? orang mana?

Dark : tak ah. entry ni direct dari lubuk hatiku yang kotor ni