Thursday, April 14, 2011

Seremban dah ada Skate Park?

Antara pengguna awal sebelum park di launch

ada bowl weyhhh

Ada half pipe bagai!

Mengambil angin....
Seremban dah ada skatepark. Kat Tepian Gelanggang Paroi, Seremban. Tapi menurut skaters tempatan, simen yang digunakan adalah second grade dan sudut ramp serta halfpipe tidak standard. Ini mengakibatkan 2 rakan mereka terkorban (dan merempit sebab kepala lutut tercabut) baru-baru ini.

Pembangunan mendadak di pusat sukan famili ini bermula sejak awal tahun lepas. Sekarang, Tepian gelanggang dah ada gelanggang futsal, court tennis yang decent dan court basketball dan takraw yang baik.

Tapi menurut pengunjung tetap pusat sukan ini, sejak projek pembangunan selesai, mangkuk-mangkuk berbaju batik kat pejabat kat atas tu, dikatakan mengepau pengguna court basketball dan takraw (RM5 satu petang). Ini mengakibatkan kedua-dua gelanggang ini tidak digunakan dan semakin cam sial rupanya sejak musim hujan bebaru ini.

Memandangkan kami takde kabel dengan RTM3, maka terpaksalah kami meminta bantuan abang Scuba untuk melaporkan rungutan kami ini. Semoga pihak bertanggungjawab mengambil masa untuk turun padang dan main skate dengan mereka untuk merasai sendiri kecibaian projek yang telah mereka habiskan duit rakyat ini.




10 comments:

Pena Marhaen said...

tu je lah yang boleh harap ngan mamat berbaju batik macam yang kau sebut tu..

asyik mengepau orang ..

cEro said...

bila di tanya apa pembangunan dah dibuat?
mereka jawab 'skate park'..

padahal...

Irwan said...

Betul bro PM, Cero, diorang pau orang ramai. Kalau Gym 'Rakyat' lak, kena berdaftar (dan bayar membership fee) baru boleh pakai.

Semakin hari aku tengok, orang semakin kurang datang ke tempat tu nak bersenam. Aku rasa, lepas ni semua pakat senam atas katil jer lerr...

Amcam ADUN-ADUN yang semakin pendek umur tu...

Anonymous said...

best aku bacan susunan ayat kau.......

Irwan said...

Tunggang langgang, aku tau.

Entry ni ditulis sambil leher aku diacukan dengan deck patah yang rucing hujungnya...Cuba kau buat entry masa leher kau diacuykan dengan deck runcing, aku nak tengok?

Hehehe...

Anonymous said...

BMX boleh main ka disini?
Sedang cuba untuk hidupkan balik scene BMX di seremban.

Anonymous said...

sk8park akn diupgrade ke? ade ternampak longgokan2 pasir kat tepi tu mlm td..

Irwan said...

Anon...hidupkan ajer. Scene BMX MATI kat seremban padahal itulah scene yang evergreen, sebenarnya...

sk8 park diupgrade? Ntah? Dah lama tak pergi sana sejak Remdan ni...

Skuad terjah akan menyerang..Tungguuuu

Anonymous said...

Asal banyak budak2 main kat sana ?? Orang nak main halfpipe pun takleh

Anonymous said...

Tmpt skate yg bentuk ‘U‘ bebudak dh wt tmpt main gelongsor dah....