Tuesday, November 30, 2010

Blogger yang Skizo

My Photo
Gambar profile blogger ITU



Namaku ChiChi. I seorang gadis ayu yang terakhir. Seorang awek open minded yang cun dan mudah horny. Hehe. ChiCHi hanyalah nama samaranku di alam saiber. You see, I have a blog. The name of the blog is "My Lovely ribbons". Dapatlak gambar profail aku ialah sailormoon. Tang mata lak tu...

Bahasa aku dalam dunia blogging bukanlah cam dalam artikel ni. Tapi sebab artikel ni ialah pengakuan dalaman dari aku, maka aku bercakap camni. Kalau aku bercakap macam biasa, bunyinya macam perenggan yang seterusnya ni:

"Hye. My name is ChiChi. Follow My Lovely ribbons, and I'll follow you"

Dalam blogging, I ada sikit kureng dengan anonymous. Walaupun ada anon yang nak cover keikhlasannya, I tak dapat nak tau sapa yang dah puji I tu. I tak dapat nak say thanks. I bukannya macam Scuba yang boleh hack satellite nak dapatkan imej darimana komen itu dipost. I just another blogger. I'm just a lovely Ribbon...

I tak benci dengan anonymous atau sapa-sapa yang tak link balik pada profile mereka. I pun tak kisah kalau orang yang I visit dan follow tu tak follow I balik. Biaser la. Diorang pun busy agaknya. Tapi I syukur sebab I rasa blog I cam beserbeser jer, tapi diamtakdiam dah dapat BE yang ke 21! Bulan Jan tahun depan baru abis. Sekalung ribbon kepada semua fan blog I. HikHikHik. I likeeeee...

Tapikan, lately I perasan satu blogger tu. Blog dia baru dua bulan jer. Dia tak pernah keluar atau dikenali kat manamana, tetiba jer blog dia keluar, terus meletup. Sekejap jer follower dah 2000 orang! Hahh. I pun terkesima. Bila I baca isik blog dier, cam beserbeser jer. I pun nak tau aper rahsia dier. So I pun bagi email kat dier. Dier jawab cepat! Tapi dia taknak bagitau sebab dia kata dia tak suka kat I dan blog I. Lagilah I geram. I pun kontek Scuba, suruh dia hack satellite China haritu, dan locate kat mana IP blogger tu. I ingat simple camtu jer. Tapi tidak.

Mamat tu post entry dalam blog dia dari pelbagai lokasi. 60% Shah Alam, 35% Seremban, 5% dari Others. Tapi kat Shah ALam pulak berterabur di setiap section. Makin interestinglah mamat tu.

Scuba and I pernah try nak locate masa dia online. Ada sekali tu, kami dapati dia berada di sekitar kami di kawasan Wangsa Maju. Scuba dah locate dier kat kedai Bangi Kopitiam. Kami pun pergi sana. Kami dapati ada 3 orang tengah online pakai laptop. Scuba tegur kesemuanya menanyakan sama ada mereka kah blogger yang kami cari, tapi semuanya bukan. Kami semua termasuk mamat 3 orang tu pun blank. 2 minit kemudian bila kami refresh blog mamat tu, kami dapati ada entry yang di post dari tempat kami berada itu, mengetawakan kami. Kami pelik.. Kami kehairanan. Entah camana scuba berjaya hack line mamat tu sekejap. Dari cebisan data itu, baru kami tau rupanya mamat tu online pakai henpon...

Setiap malam I akan terpikirkan akan blogger tersebut. I memang hooked dengan blog dier. Sehari kalau tak visit dan baca entry terbaru, I rasa hidup I macam kosong. Kalau takde entry baru pun, I akan baca balik entry lama-lama dua tiga kali. I tak pernah muak membaca tulisannya. I rasa, I dah fall in love dengan dier.
Malangnyer, dia merahsiakan profailnyer. Apa yang I tau ialah dia datang dari neraka. Dan gambar lambang nuklear kat FB. Dia kata dia budak Law. Lagila I suker sebab I tak pernah kawan dengan lawyer. Despatch kompeni lawyer selalulah...

Jadi, I harap posting yang I hantar kat blog Scuba ni, akan melembutkan hati blogger itu. I tak nak taruk nama blog awak, ataupun gunakan nama blog atau nickname sendiri kerana I tau, you tau yang I cakap dengan you. Please. Let me meet you. I wanna have your babies...


Gyaahahaha

20 comments:

Al said...

aduih..
versi awek skizo lak
awal2 tu ak igt nak rs dia punye feel cite ni
tp da mkin bace mkin x jd lk
kjp I kjp aku
skali nme scuba pon mention jgk
spoil mood

tp point last tu sggh bermakna
ak pon nk glk gk lah
huahuahuahuahauahauahaua....

Dark Half said...

cter ausmate skizo tak abes lagi, tup2 kuar cter blogger awek skizo pulak.hadoii...makan resperidone 1 course pun bleh gila camni...aku pun nak gelak gak, Al.tetiba scuba pun ada dalam ini cerita.jom ajak hellioz join skali nak?kawan2 takmo lawan2.i lappp hellioz!gayahgayhagyah

hans said...

hahah
thanks pada blogger dark half yang membawa ku kesini

Irwan said...

alahai hans, cam tak beser ngan aku...

Irwan said...

entry ni, di post oleh adik aku. Nak kena alter sikit, taruk gambar2.

Dark, ko jangan gelak lepas aku alter entry ni...

Dark Half said...

mana adik kau?? nanti kena saman aku x tauuuu.gayahgayahgayhhhahahh

Fontonk said...

apesal dgn blog tu?

Irwan said...

blog tu? blog tu bosan karma seyhhhhhh

Ka-Ching said...

dark apesal gelak ko huduh sgt? aku tgk aku pn gelak skali huhuhuhuh..

mmg skizo aku bce citer awek reben ni..nape ade watak ko je scuba? taruk la blogshop aku skali ke hahaha bleh tumpang glemerrrr

Irwan said...

hahaha. Sebab ni citer benar. Nak taruk blogshop? Aderrr kak Ching..Tapi kat tukang komen...Nantik...All in good times...Timing is everything dalam hal blogging ni...

Irwan said...

gelak dark huduh? kalau kak ching nak tau, camtu lah mamat blogger tu gelak...gyahahaha

Ka-Ching said...

dah terjah blog beliau tu..mmg buruk gelak ghupe tu gyagagaga camne tah...

ni gelak pesen hape tah yg aku jmpe td

ak ak ak ak -mcm tercekik guli pon ade huiii

Dark Half said...

buruk2 pun, ceriakan idup k-ching la jugak kan?cepat ckp tengkiu kat hellioz sbb dia yg invent cara gelak yg sedemikian rupa

scuba,bila nak follow ka-ching nye ribbon ni?btw, ribbon ka-ching kaler aper?pink? i loike the cardigan at ur blogsop..wink wink

Irwan said...

folow? polok nak lerrr

podeh3 said...

salam..

shin chan said...
action beam.. hahaha..

Irwan said...

korang tengok...post ni jadi most popular dan dari data visitor, aku tau most of them datang dari you know where...bitches...

Dark Half said...
This comment has been removed by the author.
Dark Half said...

sori,komen silap blog

Dark Half said...

bukan senang nak dapat trapik menggunung camni scuba..nak2 pulak org yg gila profit cam kau..miahaha

Ka-Ching said...

ampessss~ hahaha dark mmg nk kena action beam ni.