Monday, January 17, 2011

Meregister kelas di UNITEN

AKUSKIZO mempersembahkan:

Meregister kelas di UNITEN1


Ok-ok. Memandangkan dah malam minggu, kita mungkin ada yang nak ikut kepala masing-masing malam ni. Ada yang nak enjoy. Ada yang nak fun. Ada yang nak foreplay lamalama dan takmau cum-cum. Haha.

Aku? Aku suka adrenalin.


Paling murahan ialah dengan memandu. Dulu, masa Ijam ada Yamaha 125Z, akulah yang memakainya sampai hilang dirembat orang. Tapi motor tu memang banyak kenangan emo dengan aku. Aku kat U masa tu. Dan aku kena register kelas pada hari itu jugak sebab itulah hari terakhir pendaftaran kalau tidak, tak kira masuk dalam jam kredit. Dan aku dah ada plan dan persediaan ku sebenarnyaa...

Ijam dan aku pergi ke registrar Uniten. Kami naik motor 125Z tu, lah. Pergh wa cakap lu. Motor tu pikap memang cun. Mantul. Dia punya bunyi ekzos berdering macam bearing, naik dua orang pun tarahal. Motor ni paling selalu menjadi saksi aku dating dengan bini aku sekarang. Motor ini juga menjadi saksi kepada banyak ganjaran yang hebathebat.

Tapi petang tu aku kena register kelas dengan segera kalau tidak, rosaklah plan konvo dan kerja aku yang dah kena repeat satu sem hari tu. Aku kena keja dengan segera. Aku nak kawin dengan awekku itu dengan segera. Dah tak tertahan diri ini rasanya. Pempaham jelah. Darah muda masa tu. Kembali kepada register kelas.

Geng Uniten yang baru aku jumpa balik setelah bercuti selama sebulan. Mesti masing-masing ada cerita best masing-masing. Mesti banyak jugak citer2 bohong dan fantasi, azam2 baru, wajah atau rambut baru, henfon baru...


Ijam tunggu kat luar. Aku beratur sambil berborak dengan geng satu kelas dan otai-otai perasan politician yang bersidai dengan officials. Aku tunggu turn aku nak register.

Sampai turn aku, cik kak yang jaga komputer tu check no aidi aku. Lepas tu dia senyum (dia bley senyum?), dia senyum sambil tanya aku aku ada payment tertunggak sebanyak RM1000 sebelum dibenarkan mendaftar kelaskelas untuk semester depan. Aku terus panik. Dada aku berdebar-debar. Aku rasa macam nak terjatuh sebab kepala lutut aku goyah mengetahui ada unsur duit dan jumlah yang banyak dalam problem yang aku kena solve kali ini. Dan aku kena cari RM1000 dalam masa 3 jam sebelum registrar ditutup dan pendaftaran kelas selesai. Sapa dapat, dapat. Sapa tak dapat, register balik sem depan sebab kelas subjek core adalah terhad. Harga lecturer pakar, experienced hands-on from the field sangatlah mahal. Bebudak pun bukan belajar bersungguh-sungguh pun. Sekadar menghabiskan jam kredit nak dapatkan title yang diwakili oleh sehelai kertas manilakad.

So, shit! Aku kena cari RM1000 dalam masa 2jam 55 minit? 

.
.
.
[korek hidung jap]

.
.
.


Mana aku nak cari RM1000 dalam masa 2jam 54minit?


bersambung....

No comments: